Je wilt medewerkers in je organisatie die gezond en vitaal leven. Alleen dan kunnen ze optimaal functioneren en blijven ze duurzaam inzetbaar.

Tijdens een re-integratietraject wil je dat je kandidaten goed voor zichzelf zorgen en dat ze in staat zijn om zichzelf goed te presenteren bij een potentiële werkgever.

Gezonde voeding is hierbij een belangrijke sleutel….. maar….. gezonde voeding is toch onbetaalbaar?

Gezond voor weinig – training voor werknemers

Samen met Can Kroezen van Vita-HRM heb ik de training “Gezond voor weinig” ontwikkeld. Tijdens deze training gaan we op ontdekkingstocht met de deelnemers over de volgende onderwerpen:

  • Wat is het effect van voeding op je lichaam en op je werk? Energievreters en energiegevers.
  • Wat doet een supermarkt om jouw koopgedrag te beïnvloeden?
  • Hoe kun je met kleine stappen grote veranderingen in je leefstijl realiseren?
  • En hoe kun je ervoor zorgen dat je – ook met een beperkt budget – keuzes kunt maken die goed voor je zijn?

Gezond op de werkvloer – workshop voor werkgevers

Met een groep (HR-)managers en ondernemers gaan we aan de slag! Wil jij je werknemers helpen om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid? En zoek je handvatten, tips en trucs om dit vorm te geven in je organisatie? Wil je wel eens horen van collega’s van andere organisaties, hoe zij dit aanpakken? Dan is deze workshop geknipt voor jou!

Houd de site in de gaten voor nieuwe data voor de workshop. Of neem contact op als je deze workshop in-company wil organiseren.

Alle informatie en de laatste ontwikkelingen vind je op de site van “Gezond voor weinig“.

April 2016 – Milou Morren, Jobcoach i.o. bij Adviesbureau De Overstap – Hengelo

We kennen het allemaal wel. De excuses die je maakt om die ‘ene’ keer voor het ongezonde te kiezen. “Vandaag heb ik geen tijd om te koken, dus ik haal wel even snel een snack”, “Ik heb na deze drukke week wel een zak chips verdiend”, “Eentje kan geen kwaad”. Daar waar we geneigd zijn onszelf te belonen met iets ongezonds, straffen wij ons lichaam. Overgewicht, huidklachten, vermoeidheidsklachten en depressieve klachten kunnen hiervan het gevolg zijn.

Voedingscoach Can Kroezen en Budgetcoach Hilde Vehof hebben hun krachten samengebundeld, waarbij zij middels de cursus ‘Gezond voor Weinig’ met de kandidaten op zoek gaan naar een gezonde balans. Deze cursus hebben zij bij de Overstap aangeboden. Hierbij hebben Can en Hilde de kandidaten van de Overstap op een interactieve wijze bewust gemaakt van (dure en ongezonde) verleidingen in de supermarkt, toegevoegde suikers, vetten, vitaminen en gaven zij persoonlijk advies op het eetschema van de kandidaten. Hierbij is er geen sprake van goed of fout, maar gaat het om de bewustwording van wat gezond is en wat iemand beter in staat stelt de juiste keuzes te maken.
Bij de kandidaten zagen we dat deze bewustwording voor een omschakeling heeft gezorgd in hun levensstijl. Kleine veranderingen in het voedings- en bewegingspatroon van een aantal kandidaten heeft ervoor gezorgd dat zij zich energieker voelen en beter in hun vel zitten. Omdat het geestelijke en lichamelijke welzijn van grote invloed is om het re-integratietraject waarin de kandidaten zitten te laten slagen, is deze cursus van toegevoegde  waarde geweest voor de re-integratie van de kandidaten.